Italiaanse foodtruck

De Piaggio Classic 400, uitgevoerd in retrokleuren, brengt ons overal waar iets te vieren valt. Met deze nostalogische Italiaanse foodtruck zullen jouw gasten waanzinnig verrast zijn. Als deze bij jou voorrijdt, zit de Italiaanse sfeer er meteen goed in.

De eigentijdse versie is van alle kookgemakken voorzien, zonder dat hij iets aan karakter verloren heeft. Hij beschikt over een uitschuifbare werkbank, een koeling voor het verse pizzadeeg, een ingebouwde spoelbak en uitklapbare vleugeldeuren met verlichting voor in de late uurtjes, indien nodig koppelen we een tent aan de Piaggio en kunnen we gewoon door blijven bakken met slechte weersomstandigheden.

Het summum van de Piaggio is de houtgestookte oven, waarin de hoge temperaturen (320 tot 370 graden) worden bereikt die voor de bite van de pizza zo cruciaal zijn. Hiervoor gebruiken we speciaal hout van fruitbomen, omdat dit een rustiek rookaroma geeft. Mocht het indien nodig zijn, kunnen wij overschakelen op een steenoven op gas.

Italiaanse sfeer op wielen

Wist je dat….

Corradino D’Ascanio (vliegtuigbouwer) en Enrico Piaggio de Piaggio Ape hadden ontworpen om zo weer de Italiaanse economie weer aan te drijven na zwaar getroffen te zijn door de tweede wereldoorlog. In 1948 kwam al de eerste Ape (Italiaans voor Bij) op de markt, die door de smalle en bochtige stegen van de oude Italiaanse binnensteden zoemde. Geringe afmetingen, lage aanschafkosten, en een onverwoestbare tweetakt motor maakten de Ape al snel tot een geliefd transportmiddel bij de Italiaanse middenstand.